Effekter vil vi jo gerne bruge i vores film – nogle mere end andre.
Vegas har en stribe indbyggede effekter som ligner meget dem du kender fra andre programmer. Der er DeFocus, Old Movie, Mirror, Light Ray og mange flere. For at indsætte en effekt på et videoklip skal du klikke på ikonet i videoklippet i tidslinien. Så kommer der et nyt vindue frem hvor du kan vælge effekterne.

Du kan sætte flere effekter på det samme klip og du kan bestemme rækkefølgen de skal komme på. Efterhånden som du vælger forskellige effekter vises de foroven i vinduet.

Når du har valgt de effekter du ønsker at bruge på klippet, lukker du bare vinduet. Bag ved kommer et nyt vindue frem hvor du kan indstille forskellige parametre i de forskellige effekter.

Foroven kan du “tænde og slukke” for de enkelte effekter. Det kan snildt bruges til at slukke alle effekterne undtagen den man indstiller. Det gør det noget lettere at se hvilken indflydelse effekten har på billedet.

For neden i vinduet har du den velkendte KeyFrame tidslinie. Du kan indsætte keyframes og derved få effekterne til at ændre sig over tid. Som ved Motion, kan du sætte flere keyframes ind for hver effekt og på den måde lave en meget avanceret og virkningsfuld effekt.
Ønsker du at fjerne en effekt højreklikker du på navnet foroven i vinduet og vælger Remove.