1. Redigér din video og gem den som DV-avi. [MovieMaker guide]
2. Konverter din DV-avi fil til en mpeg-2 fil
3. Pak din mpeg-2 fil med DVD-author program til DVD kompatibelt format
4. Brænd dine dvd-filer til DVD

Guides:
TMPGEnc programmet til at konvertere til MPEG-2.
DVD produktion med gratis DVD-author programmet SpruceUp.
Brænd DVD med Nero brænderprogram version 5.5

BackUp af dine egne købe-DVD’er med gratis program DVDShrink.

Jeg kan lige nævne, at der findes programmer som har det hele indbygget. F.eks. Pinnacle Studio 9 som kan capture, redigere, lave menuer og brænde det hele på en DVD.
Hvorfor så bruge så mange forskellige programmer?
Hvis du vil andet eller mere end dit redigeringsprogram kan, bliver du nødt til at finde en alternativ løsning. Det kan jo være du vil have en bedre kvalitet eller måske kan dit program ikke lave en overskuelig navigation eller du vil bruge andre knapper eller baggrunde. 


Og sådan laver jeg mine DVD’er:
Jeg starter med at capture mine optagelser fra kameraet i DV-format direkte til Premiere Pro hvorefter de bliver redigeret med musik og tekster som det nu skal være.
Den færdigredigerede video eksporteres fra Premiere som DV-avi fil.
Jeg har nu en video med  25fps – 720×576 – PAL – 48KHz, 16bit stereo.

Derefter konverterer jeg AVI-filen v.hj.a. programmet TMPGEnc. Programmet er meget benyttet rundt omkring og laver et virkeligt flot stykke arbejde.
For at kunne konvertere til MPEG-2, skal du have TMPGEnc Plus. Du kan hente programmet i en prøveversion med 14 dages mulighed for MPEG-2 kodning hvorefter du skal købe Plus-versionen for at lave MPEG-2 filer. Det er en god investering og programmet kan anbefales.
TMPGenc starter op med en wizard hvor det eneste du faktisk skal gøre er at vælge “DVD PAL” og i næste skærmbillede vælger du input-fil og output-fil. Resten ændrer du ikke men bruger med de standard indstillinger der er sat op i programmet og klikker “next” indtil konverteringen starter.
Du kan se en Flash præsentation af programmet her – tmpgenc guide. 
Programmet kan hentes her: http://tmpgenc.pegasys-inc.com/en/download/tp.html – vælg TRIAL.

Når du har dine færdige MPEG-2 filer er du klar til at producere din DVD.
Filerne kan ikke bare brændes på en DVD, men skal først laves om til filtyperne vob, bup og ifo. Hvilke filer, og hvordan de er placeret på en DVD kan du læse om i min DVDinfo.
At ændre filerne til de nye fil-typer er ikke det samme som at konvertere dem. Der sker faktisk slet ingen konvertering af dine MPEG-filer men de pakkes ind i en ny stream og deles eventuelt op i flere filer, som kan læses af alle kompatible DVD-afspillere.


Opbygning af en DVD.

Navigationen
Næste skridt er at lave selve DVD-projektet. Her skal du bruge dine MPEG-filer og du skal have styr på hvordan du vil navigere rundt på din færdige DVD. På en DVD kan der være mange forskellige ting til at styre afspilningen. Du kan vælge forskellige sprog, forskellige undertekster, hoppe til en anden video eller hoppe til et bestemt sted i en video.
Alt dette skal du indprogrammere på din DVD for at det kan virke. Noget er nemt at gøre mens andet er lidt mere besværligt at have med at gøre.

Navigere mellem flere videoer på DVD’en
Dette laves ganske simpelt ved at trække det antal videoer du ønsker over i dit DVD-program og placere dem i den rækkefølge du ønsker dem afspillet.
Du kan så opbygge en menu med knapper der hopper til de forskellige videofilm på DVD’en. Dette kan gøres med SpruceUp (se DVDproduktion), som er gratis til download.

Vælge forskellige sprog (audio) på din video
Dette gøres ved at lægge flere lydspor ind i TimeLine i dit DVD-program. Det kan dog kun gøres ved de dyrere programmer. Når du opretter lydspor vælger du samtidig hvilket sprog det skal være. Markér lydsporet, vælg egenskaber og vælg et sprog på listen.
Når du afspiller DVD’en kan du v.hj.a. fjernbetjeningen vælge sprog.
Dette kan IKKE gøres med SpruceUp!

Vælge forskellige undertekster på din video
Gøres på samme måde som med sprog, dog er det i undertekstsporene du arbejder.Dette kan IKKE gøres med SpruceUp, men kræver et mere avanceret program.

Hoppe til et bestemt sted i din video
Her skal du først dele din video op i kapitler eller afsnit. Det gøres ved at “spole” til det sted i filmen hvor du ønsker at kunne springe til og indsætte et Kapitel-flag. Kapitler kan ikke indsættes på de enkelte frames, men kun på de såkaldte I-frames (altså hver 15. frame). Du kan så vælge om du vil lave en menu med kapitler. Dette kan gøres med SpruceUp (se DVDproduktion)
Når du afspiller DVD’en kan du med fjernbetjeningen springe et kapitel frem eller tilbage eller du kan få en menu frem på afspilleren hvor du kan vælge “Chapter” (hvis du har lavet en ;o).

I stedet for de indbyggede menu-baggrunde og knapper kan du selv udforme menuer med dit eget specielle udseende og din egen navigering.
Mange DVD udgiver-programmer kan anvende menuer lavet i Adobe Photoshop med Lag, således at du kan lave dine flotte baggrunde i eet lag og dine “knapper” på andre lag.
Det er forskelligt hvordan programmerne skal have Lag-opbygningen og Lag-navngivning i en psd-fil.

Se en gennemgang af  Programmet SpruceUp  med billeder af de forskellige ting eller, endnu bedre, hent programmet og afprøv det selv.