Det bedste tip Arne kan give dig er at pakke din eksterne mikrofon godt ind i stof.

Start med et smide den Vindhætte ud som du fik med din mikrofon da den som regel ikke kan bruges til noget seriøst andet end almindelige indendørs optagelser hvor den kan hjælpe med til at reducere bla. S-lyde en anelse.
Det kan den hjemmelavede også, så derfor ovenstående forslag 🙂
Lidt afhængig af hvilken type mikrofon du har så skal du starte med at trække 1-2 lag fintmasket stof stramt hen over alle lydindgangene på mikrofonen. Fintmasket stof kunne være en microfiberklud, og når jeg skriver stramt så er det for ikke at skabe bevægelsesstøj helt tæt på selve mikrofonen da dette vil kunne høres straks.
Derefter skal du bruge 1-2 lag, med en uldsok af den kraftige tykke model.
 Her må den godt sidde lidt løsere, men ikke så den kan bevæge sig i bla. vinden. Du må ikke sætte den så stram som det inderste lag (microfiberklud) da en sok er lavet med meget store masker og derfor ikke får nogen effekt hvis mikrofonen næsten stikker ud gennem en af disse.
Som afslutning kan jeg anbefale dig at gå ind til en syerske (eller hvad sådan en nu hedder) og få lavet en ydre strømpe med en kraftig elastik-krave af angora eller en kunststof med samme langhårede, men meget finthårede struktur. Husk endelig at få tegningerne med hjem da du sikkert nok skal nå at snavse den til eller smide den væk.
Så er det nemlig noget hurtigere at få lavet en ny 🙂

Ved godt det er en ordentlig omgang du skal i gang med, men jeg vil med garanti love dig at det fjerner en god portion af dit problem. Du må ikke forvente at du slet ikke vil kunne høre noget vindstøj når du laver optagelser udendørs selv hvis der kun blæser en lille (læs: frisk) vind. Det er stort set umuligt af fjerne under selve optagelsen og bliver ved bla filmoptagelser enten fjernet elektronisk eller ved at udskyde optagelserne til der er mere ro over vejrforholdene.
Du kan nemt lytte dig til hvor meget brus, sus, brummen og støj man kan komme ned (op) på selv ved prof. optagelser ved at
 blænde op for en ganske alm. nyhedsavis. Næsten alle optagelser der er lavet udendørs har en vis vindstøj. Det er bare ikke så tit vi ligger mærke til det da vi lytter og ser efter det som fotografen og teknikeren vil have at vi fokusere på!Men prøv at gå i krig med ovenstående, og tilpas det så det passer bedst til netop din mikrofons karaktiristik. Og glem alt om hvor smukt det kommer til at se ud. Flot er det ikke, men effektiviteten er vel også det du går efter.

Ang. din indbyggede mikrofon så glem ALT om at gøre noget ved den. Det kan ikke lade sig gøre. I et amatørvideokamera er der sat fokus på de ting som sælger, og sparret på de ting som ingen nogensinde spørger om. Billedkvalitet, opløsning, zoom og alt muligt andet gejl det sælger, men en rigtig fed mikrofon har jeg aldrig i mine mange år med salg af amatørvideo stødt på! På samme måde er det mange gange med en walkman. Jeg har købe utallige temmelig dyre af slagsen men aldrig fået et par lyttebøffer med som var til andet end skraldespanden 🙁 Når man køber de store prof. kameraer så er der overhovedet ikke nogen indbygget mikrofon, der er max. en lille Børge til at optage kommentarer fra fotografen. Der er kun stik til at sætte en eller flere eksterne mikrofoner på kameraet. Det har bla noget at gøre med at du ikke kan have en fintfølende lyttepost siddende så Let på en motor fabrik som det er når man kigger ind i et kamera. Motorzoom, båndløb mm. vil straks kunne høres. Og så er der også lige det med pladsen. Det ville være mere eller mindre umuligt at få plads til en monster stor fed (og grim) mikrofon uden at det kommer til at se lidt usmart ud “S”