Abmedia om Objektiv
Sidder på dit kamera og er den linse der leder lyset ind til CCD’en.
Hvis du skal købe kamera, så kig først på objektivet. Det er en meget vigtig del som afgør hvor gode dine billeder skal være. Jo større objektiv du har, des mere lys kan der komme ind og des bedre farver vil du få – sådan populært sagt.
Objektivet skal også gerne kunne zoome. Det kaldes Optisk zoom. Og så kan det have indbygget optisk billedstabilisator, som kan afbrydes eller sættes til.

OHCI
Eller Open Host Controller Interface. Dette er en protokol til overførsel af data via USB og IEEE-1394. Læs om OHCI på Compaq hjemmeside.

OpenDML
Betegnelse for lagring af en AVI-fil der kan overstige den maksimale størrelse på 1GB. OpenDML filer kan være op til harddiskens størrelse afhængig af fil-systemet.

Opløsning
Opløsning er den måde man opgiver hvor meget information der er i et billede eller på en skærm.
Normalt er det opgivet i pixels og med 2 tal – f.eks. 800×600 pixels. Det betyder at skærmen kan vise 800 punkter i bredden og 600 punkter i højden.
Betegnelsen anvendes om billeder, video, skærme, scannere etc. Det er ikke det samme som DPI. DPI fortæller hvor meget det fylder i tommer og anvendes til f.eks printere og scannere. Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til: abmedia.dk.