HDCP
High-Bandwidth Digital Content Protection er en krypterings protokol som indføres sammen med HDMI stikket. HDCP beskytter det digitale indhold således, at det ikke kan kopieres. Læs mere om HDCP her.

HDMI
High Definition Multimedie Interface – er afløseren for den Europæriske Scart- og Amerikanske Component Video standard. HDMI kan overføre levende billeder og lyd i digitalt format i HDTV opløsning. Med en båndbrede på 5 Gbps er HDMI dermed hurtig nok til HD-Video i bedste kvalitet sammen med 8 kanalers digital audio. Læs mere om HDMI her.
hdmi stik

HDV
HDV (Consumer High-Definition Digital Video) er et format udviklet af Canon, Sharp, Sony og JVC som giver mulighed for at optage højtopløst HD-video på et DV bånd. Det sker ikke i det normale DV-format, men gemmes på båndet som MPEG-2 HD i 1080i video og MPEG-1 layer 2 audio.
Videoformatet kan være 1080i som er 1440×1080 pixel interlaced 50 fps eller 720p som er 1280×720 pixel 50/25 fuldbilleder/sekund.
Audio er 48KHz 16bit stereo med 384Kbit/s bitrate. Båndet kører med 25Mb/s ligesom ved Mini-DV og har samme fysiske størrelse.
Læs mere om HDV på Min nye side eller på denne Sony side. Find ud af mere om bedste gratis video redigerings program.

HDTV
High Definition Television (HDTV) er et digitalt fjernsyn med en højere opløsning end et standard fjernsyn.
Standard fjernsyn har 625 linier (heraf 576 aktive linier), 50Hz opdatering og et billedforhold på 4:3.
HDTV kan have 1250 linier (heraf 1000 aktive linier), 100Hz opdatering og et billedforhold på 16:9, men der er flere forskellige formater som ved HDV formaterne (720p og 1080i).

Hi-8
Et format for videobånd. Det består af et 8mm bredt bånd i en lille kassette. Hi-8 er en forbedret version af Video-8.

HSI og HSB
Dette er et farverum (som RGB og CMYK). HSI står for Hue, Saturation og Intensity – altså Farve, Mætning og Intensitet. HSB står for Hue, Saturation og Brightness. Kan bruges i flere Billedbehandlingsprogrammer.

Hvidbalance
Hvidbalance har noget med dit kamera at gøre og det ved du når du har prøvet at komme hjem med en hel blå eller gul film.
Det er sådan at kameraet ikke kan finde ud af de forskellige farver uden at man først fortæller det hvad en ren hvid farve er for noget.
Jamen hvid er da hvid siger du. Nej det er det ikke. Alt lys har en farve (se Kelvin) og det er man nødt til at kompensere for i kameraet. Udendørs lys er blåt og indendørs lys er gult.
Nu er det sådan, at de fleste nyere kameraer har indbygget automatisk hvidbalance så det er ikke mange der ofrer det megen opmærksomhed. Professionelt kameraudstyr har en manuel indstilling af hvidbalancen, som gør at man kan få de helt rigtige farver på videoen.

Hvordan lave en manuel hvidbalance? Kort fortalt.
Stil et hvidt stykke papir dér hvor du vil optage og zoom ind med kameraet så papiret fylder hele skærmen. Tryk på “Hvidbalance” og kameraet kører en justering af farverne.
Hvis du laver hvidbalance udendørs, giver det oftest de flotteste billeder hvis du placerer papiret i skygge.
Hvis du optager indendørs skal der helst falde lys fra en lampe på papiret. Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til: abmedia.dk.