Gamma
Karakteristikken på en skærm der bruger fosfor er ikke-lineær. En lille ændring i spændingen (ved lave spændinger), ændrer lyset på skærmen meget medens den samme lille ændring ved en høj spænding ikke giver den store forskel i lyset. Denne effekt kaldes Gamma.
Man kan få Gamma korrektions software til computeren, ofte leveret sammen med skærmen. Adobe Photoshop leveres osse med et sådant program. Find ud af mere om videoredigering online.

Genlock
Et analogt videosignal indeholder al den information der er nødvendig for at genskabe det originale billede. For at gøre dette skal Dekoderen synkroniseres og “låses” til videosignalet og her kommer Genlock ind. Den henter synkroniserings-signalerne ud af videosignalet og genererer derudfra en clockfrekvens som efterfølgende bruges til at dekode signalet og opbygge billederne efter.
Dette skal gøres selv ved meget dårlige signaler som f.eks. fra Videobåndoptagere og det kan ofte være hårdt arbejde. Genlock kredsløbet er det mest komplekse kredsløb i en video dekoder.

GOP
Ved MPEG komprimering bliver datastrømmen delt op i forskellige sektioner. Disse kaldes GOP (Group Of Pictures) og indeholder flere typer frames: I-Frames, P-Frames og B-Frames. Du kan læse mere om MPEG på siden om komprimering og jeg fylder på efterhånden som jeg finder nye ting.