EDL
Edit Decision List. Der findes mange forskellige slags EDL’s, men hvis du f.eks. bruger Pinnacle DV Control program, kan det automatisk scanne et Mini-DV tape og lave en EDL. Denne liste kan du så senere bruge til at hente bestemte klip fra båndet – eller dem alle hver for sig.
Hvis du benytter Adobe Premiere Pro kan du også bruge EDL til at capture med. Premiere kan også opdele dine bånd i sekvenser under indspilningen.

Eksponering
En betegnelse der har med kameraer at gøre. Det betegner lukketiden i forhold til blændeåbningen. De fleste almindelige videokameraer har som regel en Auto Eksponering, som gør at kameraet selv laver alle indstillingerne for lukketid og blænde. Hvis du har et kamera med mulighed for manuel indstilling kan du selv bestemme, og når du er blevet dygtig kan du få virkelig flotte billeder. Her kan du finde ud af mere om video redigerings program gratis Dansk.

Elementary Streams
Betegnelse for typen af stream. Elementær stream vil sige at streamen kun indeholder enten video eller audio. Se også Stream.

Encoder
Betegnelse for noget hardware eller software, som koder noget data i et bestemt format. En Decoder gør lige det modsatte – den afkoder.
Se også Codec.