HD video kan afspilles på et HD-ready fjernsyn med en HD afspiller.

HD-Ready fladskærme har kunnet købes i lang tid og definitionen HD-Ready betyder blandt andet, at der skal være mindst een HDMI indgang. Bedre er det med Full Resolution HD fjernsyn, som viser billedet i fuld opløsning (1920×1080 pixels). Der er mange typer at vælge mellem og hvad der er bedst vil jeg ikke komme ind på her, men der kommer hele tiden nye modeller så der er nok at vælge mellem :o)

HDMI indgang er en ren digital indgang og bruges i stedet for SCART stikket hvis man ønsker video i digital kvalitet.
SCART stikket kan ikke overføre digital video.

HDMI indgangen modtager digitale videosignaler fra f.eks. DVD-afspillere, DVB-modtagere (C, S og T), videokamera og andre apparater med HDMI udgang. HDMI overfører både lyd og billede.

Almindelige DVD-afspillere kan vise SD video og nyere modeller kan vise AVCHD-DVD’er som er HD brændt på en almindelig DVD og som kan indeholde op til omkring 15 minutter i god kvalitet.
For at se høj kvalitet HD video i længere sekvenser skal man benytte Blu-Ray brænder og så skal man bruge en Blu-Ray afspiller som kan sende HD video i 1920×1080 pixels og op til 40Mbit/s til fjernsynet / fladskærmen.


HD video kan også afspilles på computeren hvis du har installeret et program til det.
Jeg bruger VLC Player eller ImageMixer Player, som følger med mit Canon kamera, til at afspille AVCHD filer på computeren og det virker fint.

Computeren arbejder hårdt når den skal afspille AVCHD video.
Min Quad processor bruger ca 40% systemressourcer når den afspiller 1920×1080 AVCHD 24Mbit video.
Til sammenligning bruger den 4% når den afspiller den samme video konverteret til DV25 Wide Screen 720×576.