Videoredigering, MiniDV og DVD
- Videoredigering -


HD video
HD sider


SD video
SiteMap
Kamera
Optagelse
Capture
Redigering
Opbevaring
Kvalitet

DVD info
DVD guide
DVD backup
SVCD info
SVCD guide
VCD info
VCD guide

Video teori
Codec
Kompression
Billedformat

Internet
Streaming
VideoTest
Embed code

Hjælpeværktøj
Tips & Trix
Rettigheder
Ordliste
Links


Mail me

Henning Andresen
Slotsgade 17
6100 Haderslev

Om Videoredigering

Opdateret d. 1.2.2008

Du er kommet til en side som fortæller om produktion
af DVD, VHS, MiniDV, Streaming og meget andet
omkring videoredigering og videoproduktion.

Hvis du har været her før kan du se på datomærkningen
om der er "friske varer" på hylderne ;o)
Hvis du IKKE har været på siderne før kan du forhåbentlig finde en masse informationer som du kan bruge i dit arbejde med video og videoredigering.
I alle tilfælde - God fornøjelse!
HenningA


Delvis nulstil 16.6.2007Nyheder:
  • Jeg tager på ferie de næste 14 dage så hvis du sender mail må du ikke forvente svar før omkring 20. februar.

  • Her finder du Manualer - forskellige manualer samlet gennem tiden.


Løst og fast:
  • Er du til hurtig og nem redigering i god kvalitet er sagen stadig MiniDV kamera og Pinnacle Studio 10 Plus eller nyere.

  • Er du til avanceret redigering vil det være en god idé at investere i Adobe Premiere Pro CS3 (eller version 2) til omkring 7.500,- Kr.

  • Vil du være med på det sidste nye hedder det AVCHD. Jeg kan dog ikke se nogen grund til at hoppe på den vogn endnu. Billederne er meget kraftigt komprimeret og kvaliteten er ikke på højde med MiniDV. Til gengæld får du flere pixels i billedet hvis du vil lave avancerede effekter. Vil du have en god kvalitet HD skal du vælge AVC-Intra eller DVCProHD, men så er prisen desværre osse en anden.

  • MiniDV optaget i 16:9 formatet giver bedre billeder på mit HD fjernsyn end både HDV og AVCHD - så det venter jeg lige lidt med at skifte ud ;o)

Se sitemappen for at få en alfabetisk oversigt over de fleste ting på hjemmesiden.

Under hjælpeværktøjer er der forskellige små værktøjer som kan gøre arbejdet med videoredigering meget lettere.


Jeg må indrømme at ikke alle sider er opdaterede, så derfor vil der være nogle informationer om kamera/computere/hardware som kan være lidt forældede. Ligeledes er siderne om kopiering af DVD'er ikke opdateret fordi jeg meget sjældent bruger programmet. Det er derfor altid en god idé at kigge på datoen for sidste opdatering af siden - på den måde er det lettere for dig at vurdere om indholdet er forældet.

Denne side er om video, streaming, backup, redigering, format, kamera, computer, pc, DV, Komprimering, mpeg, henning, haderslev, video til dvd, videoformater, kompression, MiniDV, dvdshrink, brænder, kopiering, konvertere, redigeringsprogram, bup, ifo, vob, capture, mini dv, stiktyper, videokamera, DVD, VCD, SVCD, codec, digital, digitalredigering, Adobe, Premiere, Videoredigering og meget meget mere. En side om Videoredigering - Teknik og anvendelse. Fra optagelse og redigering til opbevaring af den færdige video.
Disse linier er mest beregnet på søge maskiner ;o) - Samtidig fortæller de hvad denne hjemmeside indeholder!

Alle oplysninger på disse sider videregives uden nogen form for garanti. De fleste ting har jeg lært gennem erfaring eller ved at læse forskellige fagbøger. Internettet er jo også en guldgrubbe af informationer. Iøvrigt ønskes du rigtig gode optagelser - med gode motiver og lysforhold!.